Translate

2016. október 21., péntek

Lagzis barack

Hozzávalók 15-20 darabhoz:
Hozzávalók:                                                          
150 g                      porcukor
2 csomag                vaníliás cukor
100 g                           puha vaj, vagy margarin
1 adag                    kikevert Loprofin tojáspótló por
100 ml                    lp drink tej
400 g                      fehérjeszegény damin kenyérpor
½  zacskó               sütőpor
A töltelékhez:
100 g                           puha vaj, vagy margarin
30 g                        porcukor
30 g                        lp drink csokoládés ízesítésű
150-200 ml            lp drink tej
3 ek.                       rum,vagy rumaroma (életkortól függően)



A díszítéshez:
1 dl                        málnaszörp
1 dl                        kiviszörp
1 dl                        narancsszörp
200 g                          kristálycukor


Elkészítése:
A tésztához habosra keverjük a porcukrot, vaníliás cukrot a vajjal, elkevert tojáspótló porral. Majd fokozatosan adagoljuk hozzá az lp drinket és a fehérjeszegény damin kenyérport.  Diónyi golyókat formázunk a masszából, melyeket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük úgy, hogy kicsit lapítsuk le őket, félgömb alakra.
Előmelegített sütőben süssük meg. A kihűlt tésztagolyók alját kiskanál vagy karalábévájó segítségével kaparjuk ki, kis üreget képezve. A tésztatörmeléket egy tálban gyűjtsük össze, majd a töltelékhez valókat adjuk hozzá, és keverjük el. Olyan állagot érjünk el, hogy nyomózsák segítségével be tudjuk tölteni az üregekbe. Majd párban ragasszuk őket össze, és gyors mozdulatokkal mártsuk bele a szörpbe, ezután forgassuk meg kristálycukorba.

A sütő hőfoka:     170 °C
Sütési idő:             16-18 perc

Tápanyagtartalom:

  mennyiség
phe (mg)
fehérje (g)
szénhidrát (g)
zsír (g)
energia (kcal)
100 g
17,5
0,4
56
17
413
1 darab
10
0,23
32
9,8
235


Sütőstúdió 2016.04.02, amikor közösen elkészítettük: https://www.facebook.com/234447686617231/photos/?tab=album&album_id=1047211375340854

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése