Translate

2014. október 18., szombat

Fokhagymás buci



Szintén egy alaprecept, melyből pogácsát, pacsnit, zsemlekenyeret, baguettet, cipót, vagy bármilyen péksüteményt készíthetünk. Jó étvágyat hozzá!



Hozzávalók:                                                                                

500 g                      fehérjeszegény Loprofin kenyérpor 

1 zacskó                 szárított élesztő

2 ek.                       cukor  

1 adag                    Loprofin tojáspótló por elkeverve

100 g                      főtt burgonya

1 dl                        tejföl (piros tetejű, minél magasabb egy termék zsiradék tartalma, annál alacsonyabb a fehérjetartalma)

1 ek.                      

200 ml                   langyos víz, vagy Loprofin tej, vagy lp drink

Megkenéshez:

100 ml                   Loprofin tej, vagy lp drink

100 g                      vaj, vagy margarin

4 gerezd                 fokhagyma




Elkészítése:

A fehérjeszegény Loprofin kenyérport öblös edénybe öntjük, hozzáadjuk, a megfőzött és összetört burgonyát, elkevert tojáspótló port, tejfölt, a sót, valamint a többi fűszert is (tehetünk hozzá vegetát, borsot, bazsalikomot, ki mit szeret) egyenletesen ráhintjük. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, valamint fokozatosan öntjük a folyadékot is.

Az egész masszát robotgép segítségével összekeverjük, legalább fél órára kelesztő tálba tesszük. Majd gyúródeszkán átdolgozzuk, és kilenc részre osztjuk. Kivajazott és keményítővel vagy kenyérporral kilisztezett tepsibe tesszük úgy, hogy a bucik között maradjon hely. Fél órán át újra meleg helyen kelesztjük. Előmelegített sütőben megsütjük, de előtte lekenjük a zúzott fokhagyma, vaj, és fehérjeszegény tej keverékével. 10 perccel a sütés befejezése előtt olajjal megkenjük.

A sütő hőfoka:       220 °C

Sütési idő:             35-40 perc
 


Tápanyagtartalom:
 
mennyiség
phe (mg)
fehérje (g)
szénhidrát (g)
zsír (g)
energia (kcal)
 100 g
59
1,4
64
3,2
290


 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése