Translate

2012. április 4., szerda

Húsvéti finomságok 5.

Még mindig nincs vége a húsvétra kapható édességek felsorolásának, néhány termék szerencsére visszaköszön az elmúlt évek kínálatából is!

Ugyanakkor valóban a félreértés elkerülése végett senkinek, sem a PKU-s diétát alkalmazóknak, sem más diétákban, vagy csak úgy az általános "normál" táplálkozásúaknak (ahogy néhány PKU-s mondani szokta a "simáknak") sem szükséges állandóan édességet fogyasztani, sőt!!
A magas egyszerű szénhidrát, cukrok fogyasztása a felesleges kalóriabevitelen, túlsúlyon kívül egyéb más problémákhoz is vezethet, a táplálkozásunknak csupán kiegészítői. Kisgyermekeknél feltétlenül szükséges véleményem szerint, felnőtteknél is hasznos meghatározni mennyit szabad elfogyasztani belőle, még húsvétkor is, tehát ne korlátlanul fogyasszuk!!!

Még néhány alternatív ötlet a termékválaszték bővítése céljából, ezek a termékek már az elmúlt években is kaphatók voltak, de Jelencsics Gabi volt olyan kedves és jelezte, el ne felejtsünk ezekről is beszélni, és mennyire igaza van!





élelmiszer/étel (100 g) phe (mg) fehérje (g) szénhidrát (g) zsír (g) energia (kcal)
Erfrischung csokoládé rudacska 115 2,3 72 11 72
Erfrischung csokoládé rudacska, 30 gramm=6 darab 35 0,7 22 3,3 21,6




élelmiszer/étel (100 g) phe (mg) fehérje (g) szénhidrát (g) zsír (g) energia (kcal)
Tojásdrazsé 45 0,9 92,9 0,1 375




Almási Erzsébet, egy nagyon kedves fiatal dietetikus, és egyben Táplálkozástudományi MSc hallgató osztálytársamat is sikerült beoltani a PKU-sok iránti lelkesedéssel, és a kötelező iskolai gyakorlat befejeztével is lelkesen gyűjtögeti a csomagolásokat. De mondhatnám ez még semmi :-), egész családját, testvérét Gabit, párját Attilát, valamint barátnőjét Orsit is bevonta a gyűjtögetésbe, akik ismeretlenül is félrerakják az élelmiszerek csomagoló anyagait, és elküldik számukra! Köszönöm szépen Böbe, Gabi, és Orsi!!





élelmiszer/étel (100 g) phe (mg) fehérje (g) szénhidrát (g) zsír (g) energia (kcal)
Milka Nyuszik 330 6,6 58,5 29,5 530
Milka Nyuszik 1 db=20 g 66 1,32 11,7 5,9 106



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése