Translate

2011. december 1., csütörtök

Zserbó


Hozzávalók:                        
Tészta:
400 g fehérjeszegény Loprofn kenyérpor               
25 g margarin
2 db tojásnak megfelelő tojáspótló por (20 g)           
80 ml víz a tojáspótló porhoz                   
65 ml karamellizált cukor
180 g méz
½ zacskó sütőpor       
1 tk. só   
rum aroma, mandula aroma, fahéj, őrölt szegfűszeg                           
Töltelék:
200 g sárgabarack lekvár
ízlés szerint: kókuszreszelék
PKU-s csokimáz (lp drink csokoládés ízesítésű, Spar kakaópor, cukor, csokoládé aroma)

Elkészítése:
A mézet, a margarinnal és a fűszerekkel együtt elkeverjük, hozzáöntjük a fehérjeszegény Loprofn kenyérpor, valamint az elkevert tojáspótló port, a karamellizált cukrot, és a többi adalékot. Alaposan összegyúrjuk. Ha töredezik a tészta, adhatunk hozzá még egy kevés zsiradékot. 3 részre osztjuk és 2-3 milliméter vastagságúra, nyújtjuk. A lapokat egyenként megkenjük lekvárral és megszórjuk kókuszreszelékkel. Tetejét megkenjük olajjal. Ha megsült a tetejére „csokoládémázat” öntünk, melyet lp drink csokoládé ízesítésűből, vagy Spar kakaóporból, porcukorból és csokoládé aromából főzünk gőz fölött.

A sütő hőfoka: 175 ºC
Sütési idő: kb. 20 perc



Tápanyagtartalom:
  mennyiség
phe (mg)
fehérje (g)
szénhidrát (g)
zsír (g)
energia (kcal)
100 gramm
16
0,4
93
11
 500