Translate

2011. november 10., csütörtök

Wok zöldséggel töltött táska, pita


     kb. 30 db
Saját magam által kikísérletezett recept, amennyiben más receptje, ötlete volna, minden esetben jelzem!

Hozzávalók:                                                                            
400 g fehérjeszegény damin vagy Loprofin kenyérpor                
1 zacskó szárított élesztő (vagy 20 g friss élesztő)            
1/2  kk. cukor                                                                
3 ek. víz                                                                         
50 g nyers meghámozott burgonya                                       
1 kk. só                                                                           
3 késhegynyi koriander                                                          
0,5 kk. őrölt kömény                                                               
1 ek. karamellizált cukor                                                        
2 ek. olaj                                                                        

Töltelék:
500 g bármilyen zöldség, akár vegyesen is (sárgarépa, káposzta, gomba, hagyma, póréhagyma)
1 adag Loprofin tojáspótló por
só                                                                         
bors                                                                                 
gyúráshoz és formázáshoz: 1 ek. keményítő



Elkészítése:
A kockákra vágott burgonyát kevés vízzel puhára főzzük. A főzővizet egy edénybe áttöltjük, a krumplit villával megtörjük.
A fehérjeszegény kenyérport egy öblös edénybe öntjük, s a sót a többi fűszerrel a tál szélén egyenletesen ráhintjük. A burgonyát, az élesztőt, cukrot a közepére adagoljuk. A burgonya főzővizét 180 ml-re feltöltjük és az olajjal együtt az öblös edénybe, töltjük. Az egész masszát keverőgép segítségével összedolgozzuk és fél órán át, kelesztjük. Közben a zöldségfélét megtisztítjuk, olajon megpirítjuk, ízesítjük sóval és borssal. Hozzáadunk elkevert Loprofin tojáspótló port, fűszereket. Kivesszük a tésztát a tálból és gyúródeszkán ismét, jól átdolgozzuk, kinyújtjuk. Kisméretű pogácsaszaggatóval köröket vágunk ki, és a tölteléket beletöltjük. Félbe hajtjuk a táskákat, a széleit villával lenyomkodjuk. Forró lobogó vegetás vízben megfőzzük. Mártásokkal, öntetekkel tálaljuk, adhatunk hozzá párolt zöldségeket is.
Főzési idő:  15 perc

Tápanyagtartalom:

mennyiség
  phe (mg)
  fehérje (g)
 szénhidrát (g)
zsír (g)
energia  kJ (kcal)
100 g
25
0,6
62
3
 1155 (270)
1 darab
5
0,1
13
0,6
231 (54)

Linkajánló:
Zöldséges pizza