Translate

2011. november 7., hétfő

Szendvicsütőben készült kenyérke másként :-) 20 szeletke


 Saját magam által kikísérletezett recept, amennyiben más receptje, ötlete volna, minden esetben jelzem!

Hozzávalók:                                                                            
360 g damin vagy Loprofin kenyérpor
1 zacskó szárított élesztő
1 dl. olaj
4 dl  lp drink tej, vagy Loprofin tej, vagy rizstej
1 db. tojásnak megfelelő Loprofin tojáspótló por
2 kk. só    
1 ek. köménymag


Elkészítése:
A Loprofin kenyérport egy öblös edénybe öntjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, az olajat, a sót, az lp drinket (vagy Loprofin tejet), kikevert tojáspótló port, valamint az őrölt köménymagot is egyenletesen ráhintjük.

Az egész masszát robotgép segítségével összekeverjük, fél órán át meleg helyen kelesztjük. Szendvicssütőbe öntjük, egy vágatba egy evőkanál tésztát teszünk.

Variációk a masszára:
A masszába keverhetünk 2 ek. pirosaranyat is, ekkor szép paradicsomos kenyerünk lesz, vagy 2 ek. alacsony fehérjetartalmú majonézt, akkor még finomabb.

Megkenhetjük vajjal, margarinnal, fűszeres öntetekkel, tésztaöntetekkel, és olyan melegen használt szendvicskrémekkel, melyekben a fehérjetartalom 100 g termékben maximum 2 g-nyi.

Sütési idő: 20-25 perc

Variációk a töltelékre:
Bármilyen a diétában használható zöldséget (hagyma, paprika, gomba) lepirítunk olajban, fűszerezzük, és ezzel töltjük meg a zsemlécskéket a következőképpen. Fél kanálnyi masszát teszünk 1-1 vájatba, rá egy kis tölteléket, majd a tetejére, szintén egy kis masszát, és így sütjük meg.

Tápanyagtartalom:
  mennyiség
phe (mg)
fehérje (g)
szénhidrát (g)
zsír (g)
energia (kcal)
1 szelet
6
0,12
26
5,6
157