Translate

2011. november 20., vasárnap

Sütőzacskóban sült zöldségek, Zöldség saslik vagy rablózöldség :-)


Saját magam által kikísérletezett recept, amennyiben más receptje, ötlete volna, minden esetben jelzem!

Hozzávalók:                           
bármilyen a diétába beilleszthető zöldség, megtisztítva, feldarabolva, esetleg előfőzve (burgonya, sárgarépa, cukkini, cékla, sütőtök, hagyma, stb.)

fűszerek (só, bors, vegeta, delikát, ízvarázs, sült krumpli fűszerkeverék, stb.)
3 ek. olaj   
hurkapálcikák, vagy papírüzletekben kapható sasliknyárs



Elkészítése:
A sütőzacskóba öntjük az olajat és a fűszereket. Elkeverjük alaposan, majd beledobáljuk a zöldségeket, és sütőbe helyezve puhára sütjük. Majd középen felvágjuk a zacskót, és megpirítjuk. Önmagában vagy párolt rizstésztával tálaljuk.



Zöldség saslik
A befűszerezett zöldségeket hurkapálcikára tűzzük, és olyan tepsibe helyezzük, melynek a peremére tudjuk ültetni a hurkapálcikákat. Sütőben pirosra sütjük.
A sütő hőfoka: 180 ºC

Tápanyagtartalom:

  mennyiség
phe (mg)
  fehérje (g)
szénhidrát (g)
 zsír (g)
  kJ (kcal)
100 g
100
2
15
0,1
294 (70)


Linkajánló:
Zöldséges pizza