Translate

2011. november 30., szerda

Sós tallér

Simon Erika dietetikus receptje alapján
19 db

Hozzávalók:                    
150 g fehérjeszegény Loprofin kenyérpor
1/2 zacskó szárított élesztő
50 ml Loprofin tej
50 g margarin
30 g zsír

ízlés szerint fűszerek (köménymag, bors, fűszerpaprika, fokhagyma, stb.)      

A modern változat:

A "kőkorszaki":

Elkészítése:
1.    Az összes hozzávalót összegyúrjuk. 
2.    2 cm átmérőjű gombócokat formálunk.
3.    A sütőformát az első gombóc behelyezése előtt olajjal kikenjük, és a gázon felforrósítjuk. A formának nagyon melegnek kell lennie, különben a tészta beleragad! Ha forró, belehelyezünk egy gombócot, majd a sütőt összecsukjuk. Így a gombóc korong formára lapul. Megsütjük a korong egyik, majd a sütőformát megfordítva a másik oldalát (ez kb. 10-10 másodperc).
Ostyasütő gép esetében is ügyeljünk arra, hogy forrók legyenek a sütőlapok.
4.    A megsült korongot kivesszük és behelyezzük az új gombócot. Ezt ismételjük, amíg a gombócok el nem fogynak.


Tápanyagtartalom:
 
mennyiség
phe (mg)
fehérje (g)
szénhidrát (g)
zsír (g)
energia (kcal)
összes
35
0,96
10,25
71
1197
1 darab
1.84
0,05
0,54
3,74
63


Beszerzési lehetőségek:
Hagyományos forma:
•    vásárok
•    piacok
•    www.edenyek.hu
•    www.olcsoedeny.hu

Ostyasütő gép:
•     http://mekka.hu/

Receptajánló:
Medvehagymás pogácsa