Translate

2011. november 22., kedd

„Sajtos” vagy olívás croissant

Saját magam által kikísérletezett recept, amennyiben más receptje, ötlete volna, minden esetben jelzem!


Hozzávalók:                      
500 g fehérjeszegény Loprofin kenyérpor       
1 zacskó szárított élesztő
1 tk. cukor   
50 g vaj
2 kk. só   
bors ízlés szerint
1 dl lp drink, vagy Loprofin tej
2,5 dl víz
gyúráshoz és formázáshoz: 1 ek. keményítő

Töltelék:
200 g Viofast növényi sajt (1,5 g a fehérje tartalma 100 grammban)

Vagy:
2-3 gerezd fokhagyma
100 g apróra vágott, magozott olíva bogyó
200 g vaj
Megszóráshoz: nagy szemű só



Elkészítése:
A fehérjeszegény Loprofin kenyérport öblös edénybe öntjük, hozzáadjuk, az élesztőt, vajat, fűszereket és fokozatosan hozzá dolgozzuk a folyadékot. Amennyiben lehetőségünk adott rá, egy éjszakára tegyük a hűtőszekrénybe, és hagyjuk állni, majd másnap folytassuk!!
A növényi sajtot reszeljük le, és a kinyújtott kör alakú tésztára szórjuk rá. Vágjuk 8 egyenlő cikkre, és csavarjuk fel a croissantokat. Ha az olívás tölteléket szeretnénk, akkor az olíva bogyót nagyon apróra daraboljuk fel, és keverjük ki a vajjal, és fokhagymával. Hagyjuk keleszteni legalább fél órán át, majd előmelegített sütőben süssük meg. 10 perccel a sütés befejezése előtt olajjal megkenjük.

A sütő hőfoka: 220 ºC
Sütési idő: 35-40 perc

Tápanyagtartalom:

  mennyiség
phe (mg)
  fehérje (g)
szénhidrát (g)
 zsír (g)
  kJ (kcal)
1 darab
25
0,6
62
3
 1155 (270)