Translate

2011. november 7., hétfő

Magyar PKU-sok a világ különböző pontjain


Egy hete, fél napot rászánva kiokosodtam a blogszerkesztésből, mely az elkészített sablonok alapján nem túl nagy kihívás, bár hosszasan lehetne sorolni, milyen hibákat lehet ejteni, és hányszor egymás után :-). Szegény informókus ismerőseim, az elmúlt héten csacska kérdéseimre rendíthetetlenül válaszoltak! Köszönöm a segítséget!

Ugyanakkor számomra még mindig ez a statisztika főleg Deutsch Tanár Úr érdekes órái után az MSc-n bizonyul nagyon érdekesnek. Mindannyian tudjuk, hogy magyarok a világ minden pontján megtalálhatók. Azt is tudjuk, PKU is szintén szinte mindenhol előfordul, igaz Törökországban hihetetlen magas esetszámmal, míg Finnországban elenyésző az előfordulása. De, hogy a kettő egyszerre találkozik, és véleményem szerint magyar nyelven !Az elmúlt egy hét statisztikájából kiderül, Kínában, Venezuelában és az Oroszországi föderációban is többen böngészték a blogot, persze persze, lehet véletlenül dobta ki a gugli PKU-ra keresve. Angliára magyarázatot ad Borsika és Linike akik ott élnek, Szlovákia térhódítását Simon Erika kolléganőm kedves érdeklődő ismerőseinek köszönhetem, Hollandiánál Ametriszékre gondolok, Szerbia is érthető hisz sok sütőstúdiót, előadást tartottam a lelkes szerbiai egyesületnek, akik vezetője Hercenberger Valéria, és ugyanez a helyzet Romániával. Ausztriába talán Dani-Marci szülei, Franciaországban Ilona, és Kilián-Lana édesanyja, aki szintén magyar ajkú, Németországban Dávidék, Norvégiában Szilárdék??

Ugyanakkor az Egyesület Államokban sok PKU-st ismerek, de a magyar nyelvet nem ismerik, csak nézegetnék az oldalt, vagy Dustin ilyen lelkes Chicagóban ? Kanadában? És az Oroszországi régióban, Új-Zélandon??

Eddig összesen
1167
Magyarország
1027
Szlovákia
23
Oroszországi föderáció
22
Anglia
19
USA
19
Hollandia
13
Franciaország
6
Németország
6
Norvégia
5
Szerbia
5
Kanada
4
Dánia
4
Ausztria
3
Kína
1
Venezuela
1
Románia
1
Új-Zéland
1

Nagyon örülnék, ha a külhonban lévők írnának, főleg akiket nem említettem, esetleg nem ismerek, hogy miért érdekli a PKU?? Szívesen tennék fel képeket, beszámolókat a külföldön élők élményeit, tapasztaltait, akár összehasonlítva az itthoni szokásokkal, lehetőségekkel. 

A többi olvasó esetleg szakemberként foglalkozik a témával, vagy saját maga is diétázik?
Ötleteket, javaslatokat, és kérdéseket is szívesen fogadnék!

Köszönöm az eddigi érdeklődést!