Translate

2011. november 8., kedd

Madeleine (francia teasütemény)

Saját magam által kikísérletezett recept, amennyiben más receptje, ötlete volna, minden esetben jelzem!
36 db.
Hozzávalók:                                                                            
180 g olvasztott vaj vagy margarin
3 adag Loprofin tojáspótló por elkeverve
50 ml Loprofin tej, vagy lp drink
200 g finom kristálycukor
1 zacskó vaníliás cukor
1 db. narancs reszelt héja
240 g fehérjeszegény Loprofin vagy damin kenyérpor
csipet só  
1 csapot teáskanál sütőpor
60 g apróra vágott mazsola

      
Elkészítése:
A Loprofin tojáspótló port elkeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott és lehűtött vajat, vagy margarint. Hozzáadjuk a cukrot, vaníliáscukrot, Loprofin tejet valamint a narancshéjat.
Ezután hozzászitáljuk a fehérjeszegény kenyérport, sütőport és a csipet sót. Egyenletesre keverjük. Közben a madeleine (legyezőforma) sütőt kikenjük olajjal, megszórjuk fehérjeszegény liszttel és belekanalazzuk a süteményt.

Előmelegített sütőben (200 °C-ra) majd visszaállítjuk 175 °C-ra megsütjük.
Kakaó, tej mellé narancslekvárral királyi csemege.


A sütő hőfoka: 175 °C
Sütési idő: 10-12 perc

Tápanyagtartalom:
 
mennyiség
phe (mg)
fehérje (g)
szénhidrát (g)
zsír (g)
energia (kcal)
összes
115,2
1,8
180
57,6
134,4
1 darab
3,2
0,05
5
1,6
32