Translate

2011. november 3., csütörtök

Lekváros linzer


Saját magam által kikísérletezett recept, amennyiben más receptje, ötlete volna, minden esetben jelzem!
Hozzávalók:                                                                              
500 g fehérjeszegény damin vagy Loprofin kenyérpor
400 g margarin
2 db Loprofin tojáspótló por (20 g por + 80 ml víz)
200 g kókuszreszelék
2 zacskó sütőpor
240 g porcukor

Variációk:
1-2 zacskó  vaníliás cukor                                 
3-4 evőkanál lp drink csokoládés ízesítésű


Elkészítése:
A margarint morzsoljuk el a sütőporral elkevert fehérjeszegény kenyérporral, majd adjuk hozzá a porcukrot és a kókuszreszeléket. A tojáspótló port keverjük simára a vízzel, és gyúrjuk össze a margarinos masszával. Ezután nyújtsuk ki (2-3 mm vastagságúra) kis adagokban kenyérporral megszórt deszkán, majd nyújtsuk, és tetszőleges formával szaggassuk ki. Érdemes a deszkát jó alaposan megszórni kenyérporral vagy keményítővel, mivel könnyen leragadhat. Készíthetünk a tésztából linzerkarikát, ekkor két darabot lekvárral összeragasztunk. Egy kicsit vastagabbra nyújtva kekszként is ehető. A kókuszreszelék még omlósabbá teszi, mint a sima linzert. Kis dobozban jól szállítható és sokáig eláll.

Babapiskóta formával szaggatva, kismanóknak első rágcsálnivaló is lehet (a kókuszreszelék kicserélhető kenyérporral).
Ebből a mennyiségből 5 cm átmérőjűből, kb. 100 db készíthető.

A sütő hőfoka: 170 °C
Sütési idő: 10-15 perc

Tápanyagtartalom:
 
mennyiség
phe (mg)
fehérje (g)
szénhidrát (g)
zsír (g)
energia (kcal)
100 g
30
0,5
46
15
1260 (300)
1 darab
3,2
0,05
4,9
1,6
134 (32)