Translate

2011. november 12., szombat

Gesztenyés muffin


Saját magam által kikísérletezett recept, amennyiben más receptje, ötlete volna, minden esetben jelzem!
Hozzávalók:                                                                             
250 g fehérjeszegény Loprofin vagy damin kenyérpor               
100 g cukor                                                                               
100 g margarin                                                              
1 db. tojásnak megfelelő tojáspótló por (10 g)                    
40 ml víz a tojáspótló porhoz                                     
100 g banán                                                                               
150 g gesztenye
30 g kókusz reszelék                                                   
1 zacskó sütőpor
1 zacskó vaníliás cukor                                                          
15-30 ml víz                                                                              
1 csipet só                                                                                 
                  
Mázként alkalmazhatunk: Oetker cukormázakat, lp drink csokoládés ízesítésű kakaóport, porcukrot, vagy egyéb alacsony fehérjetartalmú csokoládét.
       

           
Elkészítése:
Keverjük a margarint, vaníliás cukrot és a cukrot habosra, majd adjuk hozzá a kikevert tojáspótló port, és a villával áttört banánt és gesztenyemasszát. A fehérjeszegény kenyérport vegyítsük el a sütőporral, a sóval és az egészet adjuk a margarinos krémhez. Szükség esetén adhatunk hozzá még egy kis vizet. Legutoljára keverjük hozzá a kókuszreszeléket. Kiolajozott és keményítővel meghintett muffin sütőbe öntjük a tésztát, és alacsony hőfokon süssük 30 percig. Hagyjuk kihűlni.

A sütő hőfoka: 180 °C
Sütési idő: 30 perc

Tápanyagtartalom:

mennyiség
  phe (mg)
  fehérje (g)
 szénhidrát (g)
zsír (g)
  kJ (kcal)
100 g
35
0,8
60
12
1483 (352)