Translate

2011. november 21., hétfő

Csőbensült brokkoli/karfiol/burgonya/pattiszon, vagy ezek keveréke 6 adag

Saját magam által kikísérletezett recept, amennyiben más receptje, ötlete volna, minden esetben jelzem!

Hozzávalók:                      
1 evőkanál olívaolaj
1 kg brokkoli, vagy 500 g brokkoli, és 500 g karfiol
1 fej vöröshagyma
300 g burgonya
2 közepes paprika       
100 g margarin
50 g fehérjeszegény Loprofin kenyérpor
200 ml lp drink tej
4 gerezd fokhagyma
2 ek. tejföl 20%-os zsírtartalmú
2 db Loprofin tojáspótló por
2 kk. vegeta
morzsolt kakukkfű
csipetnyi szerecsendió
csipet bors
2 kk. só




Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, előfőzzük, és feldaraboljuk. Olajjal kikenünk egy tepsit, majd legalulra lerakjuk a rózsáira szedett brokkolit, burgonyát, utána hagymát, és a többi zöldségfélét. Elkészítünk egy nagyon finom ún. gratin mártást. A margarint habzásig melegítjük, majd hozzáadjuk a Loprofin kenyérport, összekeverjük, és felöntjük az lp drinkkel. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, elkevert tejfölt, ízesítjük vegetával, és legvégén adjuk hozzá a tojáspótló port. Ráöntjük a zöldségekre, és sütőben aranybarnára sütjük.

Ma már rendelkezésre áll fehérjeszegény sajt is, a tetejére reszelhetjük, és így még finomabb lesz!

A sütő hőfoka: 180 *C
Sütési idő: 15-25 perc

Tápanyagtartalom:

mennyiség
  phe (mg)
  fehérje (g)
 szénhidrát (g)
zsír (g)
  kJ (kcal)
100 g
48
1,4
28
6,1
762 (127)