Translate

2011. november 7., hétfő

Alma „pongyolában”, azaz variációk palacsintára

Saját magam által kikísérletezett recept, amennyiben más receptje, ötlete volna, minden esetben jelzem!
     20 db
Hozzávalók:                                                                              
300 g fehérjeszegény Loprofin vagy damin kenyérpor
2 adag  Loprofin tojáspótló por elkeverve
40 g  olvasztott vaj vagy margarin
60 g  cukor
1 csomag  vaníliás cukor vagy vaníliaaroma                                              
1/2 csomag sütőpor                                                                                
250 ml langyos Loprofin tej, vagy lp drink        
500 g alma
1 liter  olaj

szórat:
porcukor
fahéj             



Elkészítése:
A Loprofin tojáspótlót vízzel elkeverjük, hozzáadjuk a vajat, mellyel habosra kikeverjük, majd a cukrot, vaníliáscukrot, Loprofin tejet. A fehérjeszegény kenyérport, a sütőporral elvegyítjük, és fokozatosan a masszához keverjük.
Közben az almát karikákra vágjuk, kivájjuk a magházát, meghempergetjük egy kis fehérjeszegény lisztbe és beleforgatjuk a masszába. Forró olajban kisütjük.
Tálaláskor fahéjas cukorral kínáljuk, jó étvágyat hozzá!

Tápanyagtartalom: 
mennyiség
 phe (mg)
  fehérje (g)
 szénhidrát (g)
  zsír (g)
kJ (kcal)
100 g
11,3
0,3
51
23
1272  (321)