Translate

2011. október 31., hétfő

Zöldséges pizza paprikával és olívabogyóval

Saját magam által kikísérletezett recept, amennyiben más receptje, ötlete volna, minden esetben jelzem!
2 adag

Hozzávalók:                                                                                                         
tészta
200 g  fehérjeszegény Loprofin vagy damin kenyérpor                             
1 zacskó szárított élesztő                                                                        
fél kk. só                                                                                         
1 ek. karamellizált cukor                                                             
100 ml langyos víz                                                                       
1 ek. olívaolaj                                                                                

rátét
1 ek. olívaolaj                                                                                
100 g paradicsompüré                                                                  
70 g paprika                                                                                   
20 g felszeletelt zöld olívabogyó                                               
bazsalikom, oregánó, só, bors


Elkészítése:
A fehérjeszegény kenyérport egy öblös edénybe öntjük, és az élesztőt rászórjuk. A tál pereme mentén rászórjuk a sót és hozzáadjuk a karamellizált cukrot is. Víz hozzáadása mellett a tésztát kézi keverőgép segítségével bedagasztjuk. Miután a tésztát a tálból kiszedtük, a gyúródeszkán ismét átdolgozzuk. Kb. egy órán át meleg helyen, kelesztjük.
A tésztát ismét átgyúrjuk miközben az olívaolajat is, beledolgozzuk. Ha már a tészta az olajat teljesen felvette, kettéosztjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt vagy olajjal kikent sütőformába simítjuk, vagy kerekre formázzuk. Megkenjük olajjal, a paradicsompürét szétsimítjuk a tetején, majd a felszeletelt paprikát és olívabogyókat is rátesszük. Fűszerezzük, és előmelegített sütőben megsütjük.
A sütő hőfoka:         220 °C
Sütési idő:                 30 perc

Variációk: rétegezhetünk rá hagymát, lilahagymát, cukkinit, padlizsánt, pattiszont, paradicsomot, stb.

Tápanyagtartalom:
mennyiség
phe (mg)
fehérje (g)
szénhidrát (g)
zsír (g)
energia (kcal)
1 adag
68
1,6
95
12
495

Receptajánló:
Medvehagymás pogácsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése