Translate

2011. október 31., hétfő

Medvehagymás pogácsa


Saját magam által kikísérletezett recept, amennyiben más receptje, ötlete volna, minden esetben jelzem!
30 db

Hozzávalók:                                                                            
500 g fehérjeszegény damin vagy Loprofin kenyérpor
1 zacskó szárított élesztő
40 g cukor, a kelesztéshez
100 g medvehagyma, vagy ha nincs idénye akkor újhagyma, póréhagyma
2 adag Loprofin tojáspótló por elkeverve
1 dl tejfel
250 g olvasztott vaj vagy margarin
1-1,5 dl Loprofin tej vagy lp drink
10 g só     


Elkészítése:
A fehérjeszegény fehérjeszegény kenyérport egy öblös edénybe öntjük, hozzáadjuk az élesztőt, cukrot, a sót, valamint az apróra vágott medvehagymát. Külön edényben elkeverjük robotgéppel az olvasztott vajat, a tejfölt, a Loprofin tejet, valamint a felvert tojáspótló port, majd fokozatosan hozzáadjuk a masszához a lisztes keveréket.

Az egész masszát robotgép segítségével összekeverjük. Kézzel alaposan átgyúrjuk, majd a sütő kelesztő funkcióját bekapcsoljuk, vagy annak hiányában 50 °C -ra melegítjük a sütőt, és fél órán át kelesztjük. Ezután kivesszük, alaposan összedolgozzuk, és kinyújtás után pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

Előmelegített sütőben megsütjük, 10 perccel a sütés befejezése előtt tetejét olajjal megkenjük.

A sütő hőfoka:    180 °C
Sütési idő:          25-30 perc

Tápanyagtartalom:
 
mennyiség
phe (mg)
fehérje (g)
szénhidrát (g)
zsír (g)
energia (kcal)
összes
240
6
517
112
1560
1 darab
8
0,2
17
3,7
52

Linkajánló:
Zöldséges pizza